masynmachiens wifi bestuurde hovercrafts op Maker Faire Gent, Nerdland Festival èn FRI3D Camp

29/04-01/05 is er eindelijk weer een Maker Faire in Gent,

03/06-05/06 is er voor het eerst een Nerdland Festival, in provinciaal domein Puyenbroeck, Wachtebeke

12/08-14/08 is er eindelijk weer een Fri3d Camp 2022

Eén van de vele dingen die je er kan beleven is wifi bestuurde hovercrafts maken met ondergetekende. Jawel op elk van deze 3 events!

In mijn workshops bouw je een van op afstand bestuurbare hovercraft uit lasergesneden karton, een plastic zakje, een motortje, een oplaadbare batterij, een propeller en tape. Daarna kan je hem met je eigen smartphone besturen. Cool en hot(spot) tegelijk!

Tickets voor elk van die events zijn verkrijgbaar op hun site.

Maak en doe het goed,

Yvon “masynmachien”

2 gedachtes over “masynmachiens wifi bestuurde hovercrafts op Maker Faire Gent, Nerdland Festival èn FRI3D Camp”

 1. Hoi,

  Mijn zoon en ik, waren afgelopen zondag op de maker fair in Gent en waren gecharmeerd door de met wifi bestuurbare hoovercraft.
  Is het mogelijk om de plannen en de onderdelen hiervan te delen?

  Alvast bedankt,
  Maarten

  1. Dag Maarten,
   Bedankt voor jullie interesse. Ik heb op dit moment nog niet meer informatie publiek dan wat je vindt via de links in mijn post van 30 April. Ik verwacht dat de bouw instructies de wifi bestuurde versie (weliswaar ook in van de vorige generatie) binnenkort ook op Maakbib gepubliceerd wordt. De nieuwe software kan je ook toepassen op de vorige generatie. Elektrisch komt het op hetzelfde neer. De pinnen pas je aan naargelang de ESP8266 of ESP32 gebaseerde microcontroller die je gebruikt. Het patroon van die bouwinstructie kan je toepassen op geëxtrudeerd piepschuim of 3mm dik golfkarton en vergroten of verkleinen doe je naargelang de propeller en het gewicht van je uitrusting. De opening maak je op maat van de propeller, voor het oppervlak begin je beter te groot. Voor het nieuwere, kleine model gebruikt op Maker Faire Gent gebruik ik 75mm drone propellers en een zogenaamde “coreless” dronemotor van 8 of 8,5mm en 20 of 23mm lang, bij voorkeur een variant die eigenlijk tot 7,4V gaat (die blijft koeler op 3,7V). De leveranciers op aliexpress wisselen spijtig genoeg constant, de voorraad van de 7,4V versie blijkt telkens beperkt.

   Grtjs,
   Yvon

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Solve : *
15 × 25 =